KockaCsoki
Rendezvények
Termékek

1 2 3

Ferenczi György vezette Rackajam kapta idén a Kék Szikra díjat

A MOZAIK Egyesület és a Kockacsoki Nonprofit Kft. idén harmadik alkalommal adta át a Kék Szikra díjat az Autizmus világnapja alkalmából. A díjjal hagyományosan olyan embereknek mondanak köszönetet, akik figyelemreméltó módon állnak ki az autista emberekért. Az autizmus ügyéért végzett több éves odaadó munkájukért idén a díjat a Ferenczi György vezette Rackajam együttes tagjai vehették át.

 

    Dijazottak dijazok kicsi    Kek Szikra dij 2018 kicsi    Sajto a Szikra atadon

Dénes Ákos a KockaCsoki csokoládémanufaktúra társ-tulajdonosa elmondta, hogy az Autizmus Világnapja alkalmat ad arra is, hogy egy kicsit megálljunk és egy kicsit másképp ünnepeljünk. Már eddig is nagyon sok segítséget kaptunk ismert emberektől, ezért úgy gondoltuk, hogy most kivételesen nem kérnénk, hanem mi szeretnénk köszönetet mondani.

Az idei díjazott a Ferenczi György által vezetett Rackajam. Ők azért kapták a díjat, mert évek óta jótékonysági koncerttel segítik a Mozaik Egyesületet és az egyesületen keresztül az autista gyermekeket nevelő családokat.

Örömmel vettük, hogy az együttes tagjai szívesen készítették el kedvenc csokoládéjukat - Ferenczi György valószínűleg a legfinomabb gumicukros csokoládét alkotta meg.

            Ferenczy Gyorgy csokoladet keszit kicsi    Ferenczy Gyorgy csokoladet keszit 2 kicsi

Magát a díjat mindig olyan emberek kapják, akik nem érintettek autizmusban, nincs autista gyerekük, nem dolgoznak autista emberekkel. Ezt azért tartjuk fontosnak – tette hozzá Kapitány Imola a Mozaik Egyesület elnöke – mert a szakemberek nagyon jól látják és értik az autizmussal kapcsolatos nehézségeket, érdekességeket, értékeket, viszont a többségi társadalom még mindig nem rendelkezik jó és helyes információkkal az autizmusról, és a díjazottak mindig nagyon sokat dolgoznak azért, hogy ez változzon, hogy ez másképp legyen.

 

Oszd meg a Facebook-on Oszd meg a Google plus-on