KockaCsoki
Rendezvények
Termékek

1 2 3

Érdekességek

Csokoládé rekonstrukció

Kék Szikra Díj

Logibons - Logikai játék csokoládéból

Kockacsoki az OMÉK-en

 

Csokoládé rekonstrukció - U.S. Army military chocolate (amerikai hadsereg II. Világháborús katonai csokoládéja)

Megtisztelő számunkra, hogy mi készíthettük el eredeti receptúra alapján a U.S. Army II. Világháborúban használt csokoládéját, ami egy olyan kiállításra készült, ami a II. Világháború katonai élelmezéséről szólt. Kevesen tudják, hogy a csokoládé alapvető része volt a katonai élelmezésnek, persze ez az édesség kicsit más volt a ma kapható táblákhoz képest. Nagyon magas kalóriatartalommal, magas kakaóvaj tartalommal rendelkezett, és vitaminokkal dúsították.

us army csoki

 

Kulka János és Orlai Tibor a Kockacsokiban - Kék Szikra Díj díjátadó ünnepség

Az év minden napján, de különösen az Autizmus Világnapján igyekszünk különböző figyelemfelhívó programokat szervezni. Eddig nagyon sok segítséget kaptunk ismert emberektől, ezért 2014-ben úgy gondoltuk, hogy kivételesen nem kérnénk, hanem mi szeretnénk köszönetet mondani. Innen jött az ötlet a Kék Szikra Díj megalapítására, melyet a Mozaik Egyesülettel közösen adjuk át olyan ismert embereknek, akik sokat tettek az autizmus ügyéért. Első alkalommal a Kossuth-díjas és Jászai Mari-díjas színművész, Kulka János vette át a díjat, aki rengeteg rendezvényen részt vesz és nem utolsó sorban az Esőember című színdarabban ő játssza az autista Raymond Babbitt szerepét. A játéka zseniális, ráadásul a felkészülés során több alkalommal is ellátogatott autista emberek programjaira. A színdarab által rengeteg ember válhatott érzékenyebbé és nyerhetett bepillantást az autizmussal élők világába. A díjat Szilágy Erzsébet szobrászművész készítette.

Díjátadó ünnepségünkön Kulka János művész úr is elkészítette az általa megálmodott csokoládét.

2015-ben a Kék Szira Díjat Orlai Tibor producer vette át. Orlai Tibor nélkül nem jöhetett volna létre sem az Esőember, sem a Nemsenkilény című nagy sikerű előadás.

kulka jános a csokiban

 

 Logibons - logikai játék csokoládéból

A Görbe Bögre Kávézó 2015. karácsonyára különleges logikai játékkal lepte meg látogatóit. A játékfigurák olyan finom bonbonok, amik műhelyünkben készültek így a játék után akár el is fogyaszthatók.

logibons

 

 Kockacsoki az OMÉK-en a Magyar Kézműves Remekek között

Megtisztelő számunkra, hogy csokoládénk kiállításra került az Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásáron. Az OMÉK hazánk legnagyobb, legrégebbi és több, mint 100 éves múltra visszatekintő rendezvénye, 2015-ben 77. alkalommal került megrendezésre.

omek

 

Amennyiben egyedi termékelképzelése van, különlegeségeket szeretne rendelni, kérjük keressen minket elérhetőségeinken!

vezetékes telefon ikonja (+36 1) 794 68 71 mobil telefon ikonja (+36 70) 608 90 26 email ikonjaEz az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Oszd meg a Facebook-on Oszd meg a Google plus-on