KockaCsoki
Rendezvények
Termékek

1 2 3

Érdekességek

Csokoládé rekonstrukció

Kék Szikra Díj

Kockacsoki az OMÉK-en

 

Csokoládé rekonstrukció - U.S. Army military chocolate (amerikai hadsereg II. Világháborús katonai csokoládéja)

Megtisztelő számunkra, hogy mi készíthettük el eredeti receptúra alapján a U.S. Army II. Világháborúban használt csokoládéját, ami egy olyan kiállításra készült, ami a II. Világháború katonai élelmezéséről szólt. Kevesen tudják, hogy a csokoládé alapvető része volt a katonai élelmezésnek, persze ez az édesség kicsit más volt a ma kapható táblákhoz képest. Nagyon magas kalóriatartalommal, magas kakaóvaj tartalommal rendelkezett, és vitaminokkal dúsították.

us army csoki

 

Kék Szikra Díj

Az év minden napján, de különösen az Autizmus Világnapján igyekszünk különböző figyelemfelhívó programokat szervezni. Eddig nagyon sok segítséget kaptunk ismert emberektől, ezért 2014-ben úgy gondoltuk, hogy kivételesen nem kérnénk, hanem mi szeretnénk köszönetet mondani. Innen jött az ötlet a Kék Szikra Díj megalapítására, melyet a Mozaik Egyesülettel közösen adjuk át olyan ismert embereknek, akik sokat tettek az autizmus ügyéért.
A díjat Szilágy Erzsébet szobrászművész készítette.

Eddigi díjazottjaink:

Kulka János - Kossuth-díjas és Jászai Mari-díjas színművész, aki rengeteg rendezvényen részt vesz és nem utolsó sorban az Esőember című színdarabban ő játszotta az autista Raymond Babbitt szerepét. A játéka zseniális, ráadásul a felkészülés során több alkalommal is ellátogatott autista emberek programjaira. A színdarab által rengeteg ember válhatott érzékenyebbé és nyerhetett bepillantást az autizmussal élők világába.

Orlai Tibor producer - aki nélkül nem jöhettek volna létre sem az Esőember, sem a Nemsenkilény című nagy sikerű színházi előadások.

Ferenczi György vezette Rackajam - évek óta jótékonysági koncerttel segítik a Mozaik Egyesületet és az egyesületen keresztül az autista gyermekeket nevelő családokat.

A Kék Szikra díjat mindig olyan emberek kapják, akik nem érintettek autizmusban, nincs autista gyerekük, nem dolgoznak autista emberekkel. Ezt azért tartjuk különösen fontosnak, mert a szakemberek nagyon jól látják és értik az autizmussal kapcsolatos nehézségeket, érdekességeket, értékeket, viszont a többségi társadalom tagjai sokszor nem rendelkeznek helyes információkkal az autizmusról. Díjazottjaink nagyon sokat dolgoznak azért, hogy ez változzon.

Köszönjük!

    Ferenczy Gyorgy csokoladet keszit 2 kicsikulka jános a csokiban  

Kockacsoki az OMÉK-en a Magyar Kézműves Remekek között

Megtisztelő számunkra, hogy csokoládénk kiállításra került az Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásáron. Az OMÉK hazánk legnagyobb, legrégebbi és több, mint 100 éves múltra visszatekintő rendezvénye, eddig több, mint 80 alkalommal került megrendezésre.

omek

 

Amennyiben egyedi termékelképzelése van, különlegeségeket szeretne rendelni, kérjük keressen minket elérhetőségeinken!

vezetékes telefon ikonja (+36 1) 794 68 71 mobil telefon ikonja (+36 70) 608 90 26 email ikonjaEz az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Oszd meg a Facebook-on Oszd meg a Google plus-on